بررسی فراوانی شکاف لب و کام و برخی عوامل مرتبط با آن در نوزادان متولد شده ی بیمارستان حضرت رسول شهر جوانرود در طی سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۲

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 28

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOLOGY06_027

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

مقدمه: شکاف های دهانی-صورتی (کام، لب و شکاف توام کام و لب)، شایعترین ناهنجاری های مادرزادی سر و گردن هستند کهبر روی لب، استخوان های فک و کام سخت و کام نرم دیده می شوند.فراوانی این ناهنجاری در جوامع مختلف، متفاوت است. با توجه به فقدان سوابق علمی در غرب کشور، هدف از این تحقیق بررسیفراوانی شکاف لب و کام و برخی عوامل مرتبط با آن در نوزادان متولد شدهی بیمارستان حضرت رسول شهر جوانرود در طی سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۲ می باشد.مواد و روش ها: مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی بوده و طی آن پرونده ی ۱۵۱۲۶ مورد از کودکان متولد شده در بیمارستانحضرت رسول جوانرود در سال های ۱۴۰۰-۱۳۹۲ تحت مطالعه قرار گرفت. عواملی مانند: جنس نوزاد، وزن نوزاد، سن مادر، وجود ازدواج فامیلی بررسی گردیدند. از پرونده ها فرم جمع آوری داده ها تکمیل شد و پس از کدبندی اطلاعات توسط نرم افزار SPSS۱۲ و با روش آزمون آنالیز واریانس و (X(۲ تجزیه و تحلیل گردید (a=۰/۰۵). یافته ها: تعداد ۱۲ نوزاد با شکاف لب و کام متولد شده بودند که فراوانی ناهنجاری ۱/۲۶ مورد در هر ۱۰۰۰ تولد بوده است. ۷نوزاد پسر و ۵ نوزاد دختر مبتلا بودند. ۴۱ درصد مبتلایان شکاف توام کام و لب، ۳۲ درصد شکاف کام و ۲۷ درصد شکاف لبداشتند. ۴۹ درصد والدین سابقه ی ازدواج فامیلی داشتند.نتیجه گیری: نتایج نشانگر آن است که تفاوت آماری معنی داری از نظر جنس نوزاد، سن مادر، وزن نوزاد وجود نداشته است. باتوجه با نتایج این تحقیق سابقه ی ازدواج فامیلی نقش پررنگی در بروز بیماری شکاف لب و کام دارد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

تیمور سیدرستمی

کارشناسی ارشد زیست شناسی جانوری، گرایش فیزیولوژی جانوری، دانشگاه پیام نور بابل، کرمانشاه، ایران