ارائه الگوی اجرای انطباق امور پزشکی و پیراپزشکی با موازین شرع مقدس اسلام ویژه بیمارستان ها

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 10

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-18-1_002

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1403

چکیده مقاله:

چکیده زمینه و هدف: بیماران و مراجعین به بیمارستانها، دارای انتظارات و توقعاتی می باشند که جزو حقوق آنان بوده و بمنظور لزوم حفظ شخصیت و کرامت آنان، بایستی مورد توجه قرار گیرند. مطالعه حاضر با هدف ارائه الگویی برای ارزیابی اجرای انطباق امور پزشکی و پیراپزشکی با موازین شرع مقدس اسلام در بیمارستان ها در سال ۱۴۰۰ در شهر تهران انجام شده است. روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه آمیخته است. ابتدا با بررسی متون و تشکیل گروه کانونی، محورها و سنجه های اولیه الگو مشخص گردید، سپس با برگزاری کارگاه سه روزه، ۲۰ نفر از خبرگان با میانگین سنی ۴۶/۴ ± ۵/۲ به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با نظرخواهی از آنان به روش دلفی، داده ها جمع آوری وبا استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲  تحلیل انجام شد. یافته ها: نسبت روایی محتوایی لاوشه به تفکیک هر کدام از سنجه ها که بزرگتر از ۷۹/۰ بود پذیرش و پایایی سنجه ها نیز با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ۸۹/۰α= مورد تایید قرار گرفت. الگوی پیشنهادی، در هفت محور اصلی: ۱) نیروی انسانی، ۲) پوشش کارکنان، بیماران و همراهان، ۳) امکانات و تجهیزات، ۴) فضای فیزیکی ۵) تشکیلات و برنامه ریزی، ۶) آموزش و توانمندسازی  ۷) امکانات و فضای فرهنگی؛ و ۱۲ بخش شامل ۲۶۱ سنجه ارائه گردید. نتیجه گیری: استفاده از الگوی ارائه شده می تواند علاوه بر ارزیابی و تهیه گزارش های ادواری مستمر از وضعیت اجرای قانون انطباق در بیمارستان، به عنوان ابزاری جامع برای اعتبار بخشی ملی بیمارستانهای ایران، در حوزه اجرای طرح انطباق مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

compliance plan ، accreditation ، standards of the Holy Islamic Sharia ، طرح انطباق ، اعتباربخشی ، موازین شرع مقدس اسلام

نویسندگان

سعید بینات

Baqiyatallah University of Medical Sciences

محمد قراری

Baqiyatallah University of Medical Sciences

احسان وصالی منفرد

Department of Public Health, School of Public Health,Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :