بررسی آلرژن های شایع در کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک از طریق تست خراش پوستی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 48

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-5-3_002

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

چکیده مقاله:

چکیده زمینه و هدف: درماتیت آتوپیک شایع ترین بیماری پوستی مزمن و عود کننده دوران کودکی است که ۳۰-۱۰% از کودکان را مبتلا می کند. دوری از آلرژن ها در کنار رساندن رطوبت و درمان دارویی بخش مهمی از درمان این کودکان محسوب می شود. با توجه به متفاوت بودن آلرژن ها در مناطق جغرافیایی و فرهنگ های مختلف شناخت صحیح این آلرژن ها اهمیت پیدا می کند. هدف از این مطالعه شناسایی آلرژن های شایع (غذایی و استنشاقی) در کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک در شهر مشهد با استفاده از تست آلرژی خراش پوستی بود. مواد و روش کار: در ۲۰۷ کودک مبتلا به درماتیت آتوپیک مراجعه کننده به کلینیک ایمونولوژی و آلرژی بیمارستان های قائم و دکتر شیخ مشهد تست خراش پوستی برای آلرژن های غذایی و تنفسی و کنترل مثبت (هیستامین) و منفی (آب مقطر) به عمل آمد. یافته ها: ۲۰۷ کودک مبتلا به درماتیت آتوپیک (۱۱۶ پسر و ۹۱ دختر) با سن ۳ ماهه تا ۱۴ ساله در این مطالعه شرکت کردند. شایع ترین آلرژن ها به ترتیب عبارت بودند از: سفیده تخم مرغ، زرده تخم مرغ، شیر گاو، علف شور ((Russian thistle، فلفل، مایت ها (D. Farinae، (D. Ptteronysinus، کاری و گردو. آلرژن های غذایی در سنین پایین تر و آلرژن های تنفسی در سنین بالاتر شیوع بیشتری داشتند. نتیجه گیری: شیوع آلرژن ها در هر ناحیه، تحت تاثیر شرایط اقلیمی هر منطقه، عادات غذایی و مواد غذایی مصرفی افراد، تفاوت های نژادی و سبک زندگی افراد متفاوت است شناسایی آلرژن ها و دوری از آنها و گزینش رژیم های غذایی آگاهانه، در کنار درمان دارویی نقش بسیار مهمی در کنترل و درمان کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک دارد.

کلیدواژه ها:

Key words:Atopic dermatitis children ، food allergen ، skin prick test ، inhalation allergen ، واژه های کلیدی: درماتیت آتوپیک ، تست خراش پوستی ، آلرژن غذایی ، آلرژن استنشاقی

نویسندگان

حمید آهنچیان

دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی، مشهد، ایران

ید علی جعفری

دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی، مشهد، ایران

فرحزاد جباری آزاد

دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی، مشهد، ایران

حمیدرضا کیانی فر

دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی، مشهد، ایران

نسرین کریمی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی، مشهد، ایران

علی خاکشور

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران

محمد علی کیانی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی، مشهد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kim HO, Kim JH, Cho SI, Chung BY, Ahn IS, ...
  • Gray CL, Allergies in eczema, Current allergy & clinical immunology ...
  • Kijama A,Murota H, Takahashi A, Arase N, Yang L, Nishioka ...
  • نمایش کامل مراجع